De locatie

Enschede is met zo'n 160.000 inwoners het grootstedelijk hart van Twente. Het is een ondernemende en tolerante leefstad met ruim 150 nationaliteiten, op de grens van Nederland en Duitsland. Het is een studentenstad en familiestad in één, met pareltjes als de universiteit, Kennispark Twente, de hogeschool voor de kunsten, het conservatorium en de popacademie. Het is hét centrum van muziek en cultuur in het oosten van Nederland, met een geweldig winkelaanbod rond het gezelligste horecaplein van Twente.

Ontdek de stad

In Enschede is altijd wat te zien, te doen en te beleven. Van popconcert tot museumbezoek en van fietstocht tot heerlijk dagje shoppen. In Enschede houden ze van gezelligheid en het goede leven. En dat vind je op elke straathoek. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt verwachten? Begin je ontdekkingstocht door Enschede dan op de fiets of lekker wandelend.

Ontdek de stad

Ontdek de natuur

Enschede is de grootste stad in de regio Twente; met afstand ‘het mooiste landgoed’ van Nederland. Waar onthaasten nog mag en je eindeloos kunt struinen over glooiende landschappen en proeven van heerlijke streekproducten. Liefhebbers van een landelijke sfeer komen in Twente zeker aan hun trekken. De ongerepte natuur met haar bossen en met houtwallen omringde weilanden dagen uit tot heerlijke wandel- en fietstochten.

Ontdek de natuur

Ligging Tex Enschede

Ben je enthousiast en wil jij als eerste het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan en wij houden je op de hoogte!

Aanmelden