Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning of appartement. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van TEX Buitengewoon is gestart op 14 november 2022. Meer informatie? Bekijk het actuele aanbod! 

Wanneer start de bouw?

De bouw van TEX Buitengewoon start in 2023.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwhuis heeft heel veel voordelen: je deelt het in zoals jullie zelf willen, je kiest zelf het sanitair en de keuken uit en je hebt er voorlopig geen onderhoud aan. Bovendien zijn nieuwbouwhuizen energiezuinig en dat scheelt in je portemonnee.

Wat zijn de voordelen van een duurzaamheidshypotheek?

De woningen in het project TEX worden duurzaam gebouwd, wat je als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. De Hypotheekspecialisten van NextHome helpen je maximaal te profiteren van de voordelen die je als koper hebt.

Een greep uit deze voordelen:
• Extra hypotheekrente-korting omdat je een energiezuinig appartement koopt.
• Meerwerk (upgrades keuken, upgrades badkamer, vloeren e.d.) zijn volledig mee te financieren.
• Wij bieden oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouwperiode. 
• Een hogere hypotheek behoort tot de mogelijkheden omdat je een energiezuinig appartement koopt.
• Er zijn goede overbruggingsmogelijkheden voor kopers die nu een koopwoning hebben.
• Nóg lagere maandlasten gewenst? Onder voorwaarden is een deel van de hypotheek aflossingsvrij.
• De advies- en bemiddelingskosten voor je hypotheek zijn slechts € 975,-

Zijn er mogelijkheden om het appartement naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om je appartement naar eigen wens aan te passen door te kiezen uit opties die vooraf door ons worden aangegeven. Meer informatie over de te kiezen opties volgt met de start verkoop.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, het gebouw wordt zonder gasaansluiting gebouwd. 

Vrijblijvend aan tafel voor een gesprek

Uiteraard is het verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium samen met je Hypotheekspecialist van NextHome te kijken naar jouw individuele mogelijkheden. Welke woonwensen zijn er, welke opties en extra’s zijn er mogelijk en wat worden je maandlasten? Dit is belangrijke informatie die je wil hebben voordat je aan het definitieve koopproces begint.

Voor een afspraak ben je altijd welkom op kantoor, maar uiteraard behoort een telefonische afspraak ook tot de mogelijkheden. Oriëntatiegesprekken met NextHome zijn gratis en vrijblijvend.

Welke zekerheid heb ik dat het appartement wordt afgebouwd?

Alle appartementen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van het appartement heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goed appartement. Verder weet je dat jouw appartement gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Parkeren... Hoe is dit geregeld?

Naast het gebouw komen 20 parkeerplekken. Voor de kopers van 10 appartementen is er mogelijkheid een
parkeerplek te kopen voor € 25.000,-. In de prijslijst kun je zien welke appartementen dit betreft. De overige 10 parkeerplekken zijn ook te koop op basis van ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’. Mocht je interesse hebben in één van deze parkeerplekken, neem dan contact op met Nieuw Wonen Twente en bel [085] 273 23 77.

Op het binnenterrein van TEX zijn 17 parkeerplekken aanwezig die je als bewoner van TEX op bepaalde momenten kosteloos kunt gebruiken. In de weekenden en op feestdagen zijn de parkeerplekken altijd
beschikbaar en op werkdagen van 17.15 uur tot 07.45 uur de volgende morgen. Bezoekers kunnen parkeren
in parkeergarage Mooienhof of de Van Heekgarage.